Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dodatek k Bližším podmínkám rybolovu na revírech JčÚS ČRS České Budějovice pro rok 2015 a dále, část 1.

20. 5. 2015
421 098 Malše 6 - MO Kaplice - původní číslo a název revíru 423 057 Malše 6 P
 
změna revíru z pstruhového na mimopstruhový
 
Doplnění bližších podmínek pro revír Malše 6.
Od roku 2015 je revír Malše 6  - nádrž Květoňov převedena na mimopstruhový revír. Cílem změny byla možnost změny zarybňovacího plánu (vysazování candáta) a dále možnost celoročního rybolovu. Jelikož došlo k projednání a definování bližších podmínek po termínu pro tisk tištěné verze, dovolujeme si upřesnit bližší podmínky rybolov touto cestou. Údaje budou dále zvěřejněna na informační ceduli u nádrže. také považujeme za účelné podrobné vysvětlení, jelikož na základě rozhodnutí výboru JčÚS ČRS platí na revíru jak územní jihočeská MP povolenka, tak i CS MP povolenka a územní jihočeská pstruhová povolenka. Jedná se o zkušební rok a uvidíme, jak se tento přístup osvědčí. Rybářský revír je tvořen nádrží Květoňov v k. ú. Mostky. Zákaz lovu ryb v oblasti přítoku - vyznačeno tabulemi, a z hráze, kde je lov povolen pouze během závodů. 

Na revíru je povolen pouze lov na umělou mušku (celoročně) a dále lov přívlačí s nástrahou o minimální délce 14 cm (od 16.6.). Při lovu na umělou mušku je povoleno lovit pouze s klasickou muškařskou výbavou skládající se z muškařského prutu, muškařského navijáku, muškařské šňůry a návazce libovolné délky, je zakázáno lovit na jakékoliv gumové nástrahy typu twister, riper, banjo apod. Lov na tyto nástrahy je považován za přívlač při použití jakékoliv výbavy. Zákaz vnadění.

Lov ryb z plavidel je povolen. Kapr obecný má stanovenou minimální lovnou míru 35 cm, candát obecný 60 cm. 

Osoba provádějící lov si smí v jednom kalendářním dni ponechat maximálně 3 ks lososovitých ryb, z nichž pouze jednu, jejíž celková délka přesáhla 45 cm. Přivlastňovat si ryby lososovité je možno pouze tři dny v kalendářním týdnu. 

Maximální počet ponechaných lososovitých ryb na jednu roční povolenku je na revíru stanoven na 50 ks. V případě, že držitel povolenky vyčerpá tento limit, je oprávněn si zakoupit další povolenku.

V případě, že bude na nádrži na základě výjimky vydané Krajským úřadem Jč Kraje povolen lov na dírkách, pravidla budou upřesněna na internetových stránkách JčÚS ČRS a na informační tabuli na hrázi nádrže.

Pár doplňujících informací a vysvětlení:

- Jedná se o první rok po změně revíru z pstruhového na mimopstruhový, uvidíme, jak se pravidla rybolovu osvědčí a usadí.

- Na revíru platí jihočeské územní pstruhové, jihočeské územní mimopstruhové i celosvazové mimopstruhové povolenky, pravidla rybolovu jsou stejná pro držitele všech povolenek

- Chytat se smí celoročně, ale podle Zákona o rybářství je zakázáno lovit pod ledem, což se smí pouze v případě, že je udělena výjimka, o tu jsme požádali. Bude možné lovit pouze na speciální jednodenní povolenky (nebo místenky), a to v několika vybraných termínech - předpokládáme, že bychom udělali zkušební víkendové chytání v termínech, kdy to klimatické podmínky dovolí (hlavně síla ledu), a pod dohledem našich zaměstnanců. Je třeba ještě doladit pravidla rybolovu, jelikož se jedná o rybářský revír, vztahují se na něj omezení ohledně doby hájení jednotlivých druhů ryb, počtu ponechaných ryb atd.

- I na pstruhovou povolenku lze chytat celoročně - má celoroční platnost, jen na pstruhových revírech je doba hájení

- Když má držitel dvě platné povolenky, během jednoho dne smí usmrtit pouze tři ks losovitých ryb a pouze jednu delší než 45 cm (ustanovení je vázáno na osobu a revír a ne na počet vydaných povolenek i dle Zákona o rybářství)

- Když má držitel dvě platné povolenky, může na každou z povolenek ulovit 50 ks ryb a také na každou z nich si může ponechávat ryby losovité ryby tři dny v týdnu, tedy celkem 6 dní v týdnu. Lovit bez ponechání losovité ryby může 7 dní v týdnu.

Od roku 2016 bude vše shrnuto do jednoho textu v rámci bližších podmínek rybolovu.

Milan Hladík

 

zdroj: http://www.crscb.cz/